Transmedijalni projekat „1001 dan“ Ivane Kosanović u Galeriji CZKS

SMEDEREVO, 17, mart 2023 – U Galeriji Centra za kulturu Smederevo će ovog petka biće otvorena izložba radova vizuelne umetnice Ivane Kosanović. Reč je o njenom transmedijalnom projektu „1001 dan“,  koji uključuje video rad i fotografije.

Izložba će biti otvorena u 19 i 30, a zainteresovani će moći da je pogledaju do 1. aprila.

Povodom projekta umetnica kaže: „Izolovana, prognana, odbačena u prostore intime i metafizike otkrivam da je umetnost jedina istinska sfera dostojanstva. Jedina sfera u kojoj istinski uživam u konfliktima i podjednako u porazima kao i pobedama. Umetnost je prostor u kojem istinski postojim, čitavim svojim bićem, svakog sumornog i svakog sunčanog dana, ne pitajući se kome pripada moj rad, kome pripadam ja. Da li me to dovoljno ispunjava snagom da se suočim sa društvom kome pristajem / ne pristajem? Kako se ušunjati u prostor svojstva gde nisam ničija i ne moram ništa?“

Ivana Kosanović je diplomirala na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na u likovnih umetnosti završila je doktorske studije na odseku Novi mediji, 2022. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), a do sada je imala do sada je imala 12 samostalnih izložbi u Srbiji i regionu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!