Održan 17. Festival muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača „Cvrčak“

SMEDEREVO, 16. mart 2023 – Smederevo je danas po sedamnaesti put bilo domaćin Festivala muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača „Cvrčak“. Okupio je oko pet stotina mališana i njihovih vaspitača iz 13 opština i gradova; Smederevske Palanke, Velike Plane, Pančeva, Žabara, Jagodine, Batočine, Požarevca, Kučeva, Golupca, Paraćina, Lajkovca, Beograda, naravno i Smedereva.

Pred prepunom salom smederevskog Centra za kulturu, nadmetali su se u pevanju i igri izmamljujući aplauze čini se nikada brojnije publike.

Mada takmičarski karakter nije sam po sebi najvažniji na ovakvoj jednoj manifestaciji, posle jednonedeljne evaluacije, kako objašnjavaju organizatori iz smederevske Predškolske ustanove „Naša radost“, biće objavljeno ko je imao najkvalitetnije nastupe prema odluci žirija u kome su bila i sama deca.

Inače, Festival je održan posle trogodišnje pauze, koju je, kao što je bio slučaj, na žalost, i sa mnogim drugim manifestacijama koje okupljaju najmlađe, prouzrokovala epidemije korone. Zato je bilo utoliko lepše videti mališane kako se najzad druže, zabavljaju i stvaraju nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih opština i gradova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!