Pritvor od 30 dana zbog napada na policijske službenike u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 6.  mart 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 10 godina, prema osumnjičenima A.L. (25) i S.Đ. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Protiv njih ovo tužilaštvo sprovodi istragu jer su 2. marta ove godine u večernjim satima, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Mihajlovcu, kada su policijski službenici PU Smederevo hteli da izvrše službenu radnju provere identiteta A.L. i njegovog privođenja zbog prethodno raspisanih potraga, izvršili navedeno krivično delo. A.L. je, pokušavajući da im se otrgne iz ruku i pobegne sa lica mesta, policijskim službenicima naneo lake telesne povrede, dok je osumnjičena S.Đ. istom prilikom prišla jednom od policijskih službenika i, odgurnuvši ga rukama u predelu grudi, nanela mu lake telesne povrede.

Pritvor od 30 dana im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da će boravkom na slobodi uticati na oštećene i svedoke, kao i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Zbog činjenice da je istom prilikom uputila više pretnji policijskim službenicima, osumnjičena S.Đ. se tereti i za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica, saopštilo je danas Osnvno javno tužilaštvo u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!