Okrugli stolovi o Strategiji razvoja urbanog područja grada Smedereva 

SMEDEREVO, 5. mart 2023 – Grad Smederevo je započeo  izradu Strategije razvoja urbanog područja, čija se realizacija obezbeđuje kroz program Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO Plus. Okrugli stolovi na tu temu u Smederevu će biti održani u ponedeljak i utorak, 6. i 7. marta, u Plenumskoj sali Gradske uprave.

Jedan od očekivanih rezultata je osnaživanje kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou za primenu instrumenata integralnog teritorijalnog razvoja, saglasno sa politikom teritorijalnog razvoja Evropske unije i procesom pridruživanja Republike Srbije.

Prvi od ključnih koraka u procesu izrade Strategije je organizacija okruglih stolova po tematskim oblastima koje će biti njen sastavni deo. Svrha organizacije okruglih stolova je da  omogući različitim zainteresovanim subjektima, predstavnicima institucija, pojedincima, da ravnopravno diskutuju o problemima u okviru zadate teme i da zajedničkim dogovorom dođu do rešenja. Kroz ovaj proces suočavaju se različita gledišta i traži se dogovor koji će zadovoljiti sve učesnike. Na taj način, definisana rešenja se verifikuju od strane zainteresovanih subjekata,  dobijaju na kvalitetu i stiču podršku šire zajednice.

Više informacija o EU PRO Plus programu možete naći na internet stranici www.euproplus.org.rs.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!