Raspisan konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

15. februar 2023 – Danas, na Dan državnosti, raspisan je konkurs za prijem mladih u specijalne jedinice Vojske Srbije. Krajnji cilj je, kako se navodi, da „VS raspolaže do 5.000 specijalaca, s kojima bi Srbija mogla da računa u slučaju da može i treba da odgovori na hitnu krizu a sve u cilju zaštite Srbije i građana“. Svi koji budu primljeni, takođe se navodi, trebalo bi da imaju „osnovnu platu od 210.000 dinara uz moguća povećanja na osnovu dežurstava ili terenskog rada“.

U pitanju su tri jedinice: 63. padobranska brigada, 72. brigada za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Kandidati treba da ispunjavaju sledeće uslove; da su punoletni državlјani Republike Srbije; da su zdravstveno i psihofizički sposobni za službu u Vojsci Srbije; da imaju odgovarajuću stručnu spremu za radno mesto za koje konkurišu; da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa; da nisu stariji od 30 godina u trenutku prijave na javni konkurs; da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest (6) meseci; da su bezbednosno provereni i da nema bezbednosnih smetnji za prijem na radna mesta na koja konkurišu i da su završili vojnu obuku sa oružjem.

Pravo na prijavu na konkurs imaju i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem predviđenu članom 39. tačka 9) Zakona o Vojsci Srbije, a koji će biti upućeni na osnovnu vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Rok za podnošenje prijave na javni konkurs je 45 (četrdeset pet) dana i počinje da teče narednog dana od dana kada je javni konkurs oglašen.

O datumu, vremenu i mestu obavlјanja ocene zdravstvenih sposobnosti i psihološke procene kapaciteta kandidati će biti blagovremeno obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama, ili putem mail-a na e-mail adrese navedene u prijavi.

Sa izabranim kandidatima zaklјučuje se ugovor o radu na određeno vreme i primaju se naredbom nadležnog starešine u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri (3) godine i obnavlјanja istog, navodi se u tekstu konkursa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!