Sa igračem manje do prve pobede na pripremama u Ohridu

OHRID, 11. februar 2023 – Na prvoj proveri tokom priprema u Ohridu, smederevski fudbaleri su se danas sastali sa makedonskim drugoligašem i posle bolje igre, naročito u prvom poluvremenu, ostvarili pobedu: Karaorman – Smederevo 1924 1:3 (0:2).

Na teškom i klizavom terenu oklopnici su se bolje snašli i već u sedmom minutu, na asistenciju Nikole Jovanovića, neumoljiv je bio Krsta Bojić, pogodivši bliži ugao makedonske ekipe.

Više od pola časa desetoplasirani tim Druge lige Severne Makedonije je pokušavao da uspostavi rezultatsku ravnotežu, a onda su se u 33. minutu uloge promenile. Sa levog boka Bojić je centrirao, a Nikola Jovanović je duplirao vođstvo Smederevaca.

U nastavku susreta ekipa iz obližnje Struge je imala brojčanu prednost, jer su gosti imali igrača manje pošto je u 55. minuta. Dimitrijević je isključen nakon što je uzvratio udarac jednog od domaćih, a sudija nije dozvolio pravo izmene.

Pole nešto više od sat vremena igre Klečkaroski je iskoristio neodlučnost odbrane Smederevaca i smanjio rezultat.

Mogli su domaćini i do drugog pogotka, ali je rezervni golman Antić sjajnom intervencijom sprečio da se u strelce upiše Joševski.

Sve dileme oko konačnog ishoda otklonio je još jednim pogotkom Krsta Bojić, koji je u 72 minutu zatresao mrežu Karaormana.

U sredu, pre povratka u Smederevo, učenici Save Šašića imaće drugu proveru, a rival će biti takođe makedonski drugoligaš – domaći Ohrid.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!