Mladi smederevski futsaleri po treći put zaredom u finalu regionalne lige

KRAGUJEVAC/SMEDEREVO. 9. februar 2023 – Kasno sinoć, u polufinalnom meču za prvaka omladinaca u futsalu FSRZS, Smederevci su pobedili vršnjake iz Kragujevca: KMF Ekonomac – KMF Smederevo penalima 8:9, u regularnom toku 2:2, poluvreme 0:1.

Duel na tabeli prvoplasiranog domaćina i četvrte u ligi ekipe KMF Smederevo otpočeo je obostrano otvorenom igrom u kojoj su gosti imali blagu inicijativu.

Bolju igru Smedereva krunisao je u 12. minutu Jakob Futerer snažnim šutem sa distance.

Do odlaska na odmor vodila se bespoštedna borba, ali se rezultat nije menjao, pa su Smederevci na odmor otišli s prednošću.

U nastavku susreta nade višestrukog šampiona Srbije su zaigrale znatno ofanzivnije i napravile preokret.

Najpre je Kostić u 28. minutu uspeo da izjednači, a pet minuta kasnije Dedinac je doneo vođstvo svom timu.

Aleksa Stojanović

Mladići sa Dunava se nisu predavali i bukvalno u poslednjim trenucima meča, četiri sekunde pre kraja, na odbitak je natrčao mladi reprezentativac Aleksa Stojanović i neodbranjivim šutem pod prečku utakmicu odveo do penala.

U penal ruletu za Smederevce su precizni bili: Mihajlo Jeremić, Uroš Nikolić, Jakob Futerer, Aleksa Stojanović, Željko Milanović, Sava Terzić i Stefan Stolić.

U poslednjoj sedmoj seriji golman smederevskih mladića Danijel Dičić je odbranio udarac Rajevića za veliko slavlje učenika Dragana Đorđevića, njegov pomoćnika Andrijana Kneževića i sekretara Saše Jeremića.

Naredne srede sledi treće uzastopno finale u kome će učestvovati mladi smederevski futsaleri. gostuju u Požarevcu. Požarevljani su u drugom polufinalu, kao drugoplasirana ekipe na tabeli, na svom parketu deklasirali trećeplasirane vršnjake iz Ivanjice sa 11:2.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!