Lako do pobede u meču sa Aranđelovčanima, uz odmor za trojicu

SMEDEREVO,  4. februar 2023 – U utakmici pretposlednjeg 13. kola prvenstva grupne faze Međuregionalne lige, prema očekivanju, košarkaši Smedereva su stigli do ubedljive pobede: Smederevo 1953 – Šumadija (Ar) 93:62 (22:14, 20:15, 31:16 i 20:17).

Da će utakmica sa Aranđelovčanima biti samo jači trening jasno je bilo i treneru Ivanu Mijatoviću, koji je odlučio da sa ovog duela izostanu, pored kapitena Nikole Vukasovića, Stefan Torbica i Nikola Lazić, zvanično najbolji sportista Smedereva u 2022.

Susret je pogocima otvorio raspoloženi Đorđe Jakovljević (10 poena), a kada je Duša Kostić  (8) upisao prve poene za 10:2 gosti su zatražili tajm aut.

Tačku na prvi period igre, uz zvuk sirene, dalekometnom trojkom stavio je najefikasniji igrač meča Danijel Perić (27).

Druga deonica počela je sa dve preslikane asistencije Boška Jovovića (13) za egzekuciju Kostića, da bi Smederevci na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću – 42:29.

Ubedljivo su domaći u svoju korist rešili i treću četvrtinu, u kojoj se najmlađi u sastavu Dimitrije Radovanović (8), upisao u strelce prvim poenima, sa dve trojke i dva slobodna bacanja. Miloš Momčilović (12) je pa potvrdio da su mu jača strana šutevi iza linije 6,75 – i to četiri puta.

Poslednju deonicu je s dve nove trojke započeo najbolji akter ovog duela  Danijel Perić, a da se svi upišu u listu strelaca p0otrudili su se Danilo Novosel (6), Andrija Đurić (6) i Strahinja Karličić (3).

Narednog vikenda, u poslednjem kolu, Smederevci gostuju u Gruži, gde se sastaju sa domaćom ekipom Zicer 2014, a potom sledi plej-of i borba za višei rang.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!