Marina u Smederevu uredbom Vlade proglašena za lučko područje

29. januar 2023 – U Službenom glasniku RS broj 6 za 2023, koji je izašao poslednjeg radnog dana protekle nedelje, objavljena je uredba Vlade Srbije kojom su utvrđena lučka područja za posebne namene, među kojima je i marina u Smederevu.

Reč je o prostoru za marinu na području ukupne površine 12 hektara 99 ari i 52 kvadratna metra. Na osnovu ove uredbe izvršiće se zabeležba lučkog područja i prava preče kupovine Republike Srbije na lučkoj infrastrukturi i suprastrukturi u katastru nepokretnosti.

Ministarstvo nadležno za poslove saobraćaja, kako se navodi u uredbi, dostaviće potrebnu dokumentaciju nadležnom pravobranilaštvu koje će izvršiti sprovođenje zabeležbe

Grafički prikaz sa koordinatnim tačkama područja iz člana 2. ove uredbe je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Šta sve ovo znači kada je smederevska marina u pitanju i koje eventualne benefite može da donese – ostaje da se vidi.

Pored smederevske marine, uredbom Vlade za lučko područje posebne namene proglašene su i marina u Velikom Gradištu, u površini od 47 ari 11 kvadratnih metara, kao i lučko područje međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu.

Foto/arhiva: podunavlje.info, grafik; Službeni glasnik RS br. 6 za 2023.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!