Aleksa Nikolić osvojio tri medalje na regionalnom prvenstvu u Nišu

SMEDEREVO, 29. januar 2023 – Aleksa Nikolić, strelac Smedereva u disciplini vazdušni pištolj, tri puta se popeo na pobedničko postolje na  Prvenstvu centralne Srbije u A programu, koje je juče održano u Nišu. U obe kategorije, juniora i seniora, osvojio je bronzanu medalju, dok je ekipno, sa Petrom Kostićem i Pavlom Pejovim, stigao do titule vicešampiona centralne Srbije. Treću pojedinačnu medalju za Smederevo osvojio je Petar Kostić, srebrnu u kategoriji seniora.

Zlatnu medalju u kategoriji juniora osvojio Uroš Gajić iz Streljačkog kluba Niš 1881 sa 548 krugova, srebrnu Danilo Popović iz SK GT iz Leskovca sa 538, Nikolić je imao krug manje. Ekipno za dva kruga bolji rezultat od Smedereva imali su Leskovčani 1.553, dok je treće mesto zauzeo SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1.535 krugova. Na postolje sa smederevskim strelcima u kategoriji seniora popeo se Nemanja Mladenović iz SK Top iz Topole, koji je imao za dva kruga bolji rezultat od Kostića, 549, dok je Nikolić imao 544 kruga. U kategoriji juniora pištoljem nastupili su još Nikola Manojlović, deveti sa 507 krugova i trinaesti Pavle Pejov sa 484 kruga.

Smederevski strelci u disciplini vazdušna puška uglavnom su zauzimali četvrta mesta. U kategoriji juniora i juniorki Lazar Mladenović sa 566 krugova i Natalija Jovanović sa 584 kruga. Takmičili su se još i Andrija Živković koji je zauzeo peto mesto sa 551 krugom i Lena Drenča koja je bila trinaesta sa 567 krugova. Jovanović i Drenča su nastupile i kategoriji seniorki i plasirale se na peto sa 579, odnosno sedmo mesto sa 572 kruga.

Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono za državno prvenstvo, koje će u drugoj polovini februara biti održano u Smederevu za juniorske kategorije, a početkom aprila u Mionici za seniorske. Pojedinačne norme za nastup su ispunili Petar Kostić, Aleksa Nikolić i Nikola Manojlović (juniori), Kostić i Nikolić (seniori), Lazar Mladenović i Andrija Živković (juniori), Natalija Jovanović i Lena Drenča (juniorke i seniorke).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!