Još jedan trijumf Smedereva, ovoga puta protiv borbenih Despotovčana

SMEDEREVO, 22. januar 2023 – Da su najteže unapred dobijene utakmice još jednom se pokazalo i u meču 11. kola Međuregionalne lige u kojoj je Smederevo dočekalo ekipu iz Despotovca: KK Smederevo 1953 – Sloga (D) 96:78 (28:17, 20:27, 27:12 i 21:22).

Od početka susreta košarkaši Sloge su krenuli agresivno i nekoliko promašaja domaćih iskoristili da povedu. Pa ipak, pogocima pre svih Vukasovića (16), Torbice (17, koji je dalekometnom asistencijom poslužio za zakucavanje Kostića (12), prva deonica pripala je učenicima trenera Ivana Mijatovića.

I druga četvrtina počela je u znaku gostiju, koji su napravili 9:0, a kasnije sa dve vezane trojke da se približe na poen zaostatka. Poluvreme je ipak završeno rezultatom 48:44 za domaćine.

Tek u trećoj deonici, odličnom organizacijom igre kapitena Vukasovića i realizacijom Torbice i raspoloženog Jakovljevića (21) Smederevci su stekli kapital od 19 koševa viška.

U poslednjoj četvrtini trener Mijatović je na teren izveo potpuno novu postavu, što su gosti iskoristili, predvođeni najefikasnijim igračem meča Manojlovićem (33), da bi u tom periodu ostvarili minimalnu prednost. To nije ugrozilo siguran trijumf.

U narednom 12. kolu Smederevci igraju derbi u Batočini, sa ekipom koju predvodi nekadašnji reprezentativac Raško Katić. Taj meč, sasvim je izvesno, odlučiće o tome ko će sa prve pozicije ući u plej-of. Podsetimo, u prvom delu su košarkaši ubedljivo savladali tim iz Batočine, slavivši sa 92:62.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!