Od iduće nedelje pobijanje šipova na pontonima na kovinskom Dunavcu

KOVIN, 5. januar 2023 –  Iz Turističke organizacije opštine Kovin uputili su molbu korisnicima priveza na pontonima na kovinskom Dunavcu da najkasnije do 8. januara izmeste svoja plovila sa pontona zbog izvođenja radova oko pobijanja šipova.

Planirano je da radovi traju desetak dana, a korisnici mogu da prevežu svoja plovila na obalu prema Starom Gradu, kako bi čuvarska služba mogla da ih nadzire ili ukoliko su u mogućnosti da ih prebac na neku drugu lokaciju, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija opštine Kovin, podsećamoi, krajem novembra prošle godine  raspisala je javnu nabavku kojom je tražena firma koja će izraditi i pobiti šipove na plutajućem objektu pontona na Dunavcu. Šipovi treba da budu promera 400, debljine zida 8 milimetara i dužine 12 metara, po komadu, a potrebno je, kako se navodi u dokumentaciji tendera, takvih bar deset. Ukupna vrednost nabavke je tada bila procenjena na 5 miliona dinara bez PDV-a.

Uoči Nove godine objavljeno je da je ugovor dodeljen Udruženju spasilaca na vodi Srbije iz Beograda, a vrednost je 4.870.000 bez PDV-a.

Foto/ilustracija: Turistička organizacija opštine Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!