Jedan priznao da je gajio, drugi da je marihuanu od njega uzimao   

SMEDEREVO, 26. decembar 2022 –Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, zaklјučilo sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivlјenim D.P. (1982) iz Skobalјa. On je priznao da je od početka maja 2022. pa do 3. novembra ove godine neovlašćeno proizvodio supstancu koja je proglašena za opojnu drogu Cannabis, poznatiju kao marihuana, tako što je zasadio tri bilјke indijske konoplјe na njemu poznatom mestu izvan dvorišta svoje porodične kuće, koje je nakon nicanja gajio i obrađivao, potom osušio i deo dao okrivlјenom M.P. (1995) na uživanje.

Za navedena dela sporazumom je predviđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 4 godine, kao i mera bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i mera bezbednosti oduzimanja predmeta pronađenih prilikom pretresa – opojne droge marihuane ukupne neto težine 151,62 grama

U istom predmetu, okrivlјeni M.P. (1995) iz Skobalјa, zaklјučivanjem sporazuma o priznanju krivičnog dela sa ovim tužilaštvom, priznao je da je neovlašćeno držao, u manjoj količini, za sopstvenu upotrebu opojnu drogu marihuanu koju je dobio od okrivlјenog D.P. Za todelo je sporazumom predviđena kazna zatvora u trajanju od 3 meseca, koja se neće izvršiti ukoliko okrivlјeni u roku od dve godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo, kao i izricanje mere bezbednosti oduzimanja predmeta pronađenih prilikom pretresa –marihauane ukupne neto težine 30,94 grama.

Oba navedena sporazuma Viši sud u Smederevu je prihvatio i na osnovu istih doneo presude dana 21.12.2022. godine, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!