Usvojen budžet opštine Smederevska Palanka za narednu godinu

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. decembar 2022 – Poslednje zasedanje Skupštine opštine Smederevska Palanka u ovoj godini održano je danas. Odluka o budžetu opštine Smederevska Palanka za 2023. godinu usvojena je sa 37 glasova „za“, od 45 odbornika, koliko je prisustvovalo sednici. Budžet je predviđen u visini od 1.723.041.993, a prihodi palanačke opštine ostvareni su u iznosu od jedne i po milijarde dinara, kako se čulo, to je prvi put.

U narednoj godini očekuju se i kapitalne investicije koje realizuje država, početak izgradnje Zdravstvenog centra, projekat „Čista Srbija“, izgradnja obilaznice oko Smederevske Palanke i proširenje Industrijske zone Guberaš.

Na današnjoj sednici odbornici su doneli odluku o ustanovljavanju javnih priznanja i počasnih zvanja u palanačćkoj opštini, usvojen je predlog Kadrovskog plana Opštinske uprave i Program uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture u opštini Smederevska Palanka za 2023. Godinu, a razmatrani su i potom i usvojeni programi poslovanja, korišćenja subvencija i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Smederevska Palanka.

Foto: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!