Zakazivanje kod specijalista od 20. decembra tokom čitavog meseca

10. decembar 2022 – Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas će od druge polovine decembra biti ukinuto zakazivanje termina kod lekara specijalista od prvog. do petog. u mesecu preko Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema i da će pacijenti imati mogućnost da preglede zakažu tokom čitavog meseca.

Grujičić je, gostujući jutros na Radio-televiziji Srbije, rekla da će lekari celog meseca moći da zakazuju preglede u bolnicama, dodavši da će to zaživeti od 20. decembra. Napomenula je da će se pacijentima najpre biti zakazani pregledi, a zatim će se utvrditi zbog čega moraju da se obraćaju resornom ministarstvu kako bi zakazali termin. Naime, kako je dodala, svi koji imaju problem sa zakazivanjem mogu da joj se obrate lično, na njen imejl danica.grujicic@zdravlje.gov.rs.

Kazala je i da su svi neophodni aparati nabavljeni, da će sada svaka bolnicu imati skener.

„Pa molim vas, nemoguće je da ljude šalju privatno. Ako direktor nije u stanju da svoje radiologe organizuje tako da oni moraju da urade pacijente koji ima državno zdravstveno osiguranje, e pa onda neće biti direktori“, poručila je ministarka.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!