Uhvaćeni kako taksi vozilima prevoze ilegalne migrante

SMEDEREVO, 10. decembar 2022 – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenima A.D. (28) i T.G. (42) određen je pritvor. Nјima se na teret stavlјa da su svojim taksi-vozilima, za novčanu naknadu od više stotina eura, prevozili četiri državlјanina Republike Sirije i četiri državlјanina Islamske Republike Pakistan od prihvatnog centra Preševo do Sombora, nakon čega bi oni nastavili put do granice Republike Srbije i nelegalno je prešli u nameri da dalјe tranzitiraju prema Evropskoj Uniji.

Osumnjičeni su zaustavlјeni od strane policijskih službenika PU Smederevo, na delu državnog puta A1 kod mesta Ralјa, neposredno pred isklјučenje na naplatnu rampu, nakon čega im je odmah, po nalogu tužilaštva, bilo određeno i zadržavanje.

Na teret im se stavlja da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 1 do 8 godina, a određen i je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da bi mogli ponoviti delo, navodi se u saopštenju OJT.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!