Smederevske rukometne nade pružile jak otpor superligašu

SMEDEREVO, 30. novembar 2022 – U polufinalu nadmetanja za Kup Srbije u okviru grupe Istok, neuporedivo iskusniji rukometaši iz Prokuplja su u Smederevu izborili finalnu vizu u ovom predtakmičenju: RK Smederevo – RK Topličanin 28:37 (16:19).

Da Smederevci znatno veći značaj pridaju trci za bodove, gde su lideri u Prvoj B ligi Sever Centar videlo se od samog početka. Članu Super Arhus lige trener Nenad Marić je, sa izuzetkom Spasića i Milunovića, suprotstavio tim sastavljen od bivših i sadašnjih juniora, koji su u prvom poluvremenu pružili snažan otpor favoritu.

Sve do 12. minuta domaći predvođeni mladim supertalentovanim Vanjom Mirkovićem (9), imali su dva gola prednosti, a onda su gosti dodali gas i prvo u 13. izjednačili na 9:9, da bi potom preuzeli vođstvo i na odmor otišli s tri pogotka viška.

Pre toga, u poslednjoj sekundi za domaće je dosuđen deveterac iz koga je Lazar Spasić (5) pogodio, što se retko dešava, da kroz šumu ruku lopta nađe put do mreže rivala.

Nesporrni kvalitet došao je do izražaja u nastavku kada su gosti iz Prokuplja, predvođeni Peićem (9), Stojanovićem (6) i najboljim akterom meča Jovanovićem (5) overili pobedu.

Bez obzira na poraz, mladi domaći rukometaši su pokazali da su budućnost Smedereva, zbog čega su nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

U okviru 11. kola prvenstva Super B lige Smederevci će u subotu od 18 sati, u sali OŠ „Dimitrije Davidović“, ugostiti ekipu Vrbas Petrol i učiniti sve da pobedom učvrste lidersku poziciju uoči zimske pauze.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!