Više od 400 ljudi izmerilo šećer u krvi u „ordinaciji na točkovima“

SMEDEREVO, 25. novembar 2022 – Projekat „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ posetio je danas Smederevo, gde je, tokom celog dana, besplatno meren šećer u krvi. Oko 450 građana posetilo je specijalizovano vozilo koje je bilo postavljeno na Trgu Republike, a većina njih, nažalost, imala je povišene vrednosti šećera u krvi.

– Smederevo je, pored Beograda i Kruševca, jedan od gradova u kome su građani zaista pokazali veliko interesovanje za ovakvu akciju, nažalost, velika većina je imala povišene vrednosti šećera, pa su upućeni na dalje konsultacije sa svojim izabranim lekarom, a jedan broj njih je dobio aparat za merenje šećera na poklon, da bi mogli da nastave da prate stanje svoje glikemije – rekao je Bojan Durutović, koordinator projekta.

Smederevo je jedan od 15 gradova u Srbiji u kojima se sprovodi ovaj projekat čiji je ciljskretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa. Projekat se realizuje uz podršku grada Smedereva i Dijabetološkog saveza Srbije, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.

Nakon Smedereva, Prva pokretna ordinacija na točkovima posetiće još šest gradova u Srbiji.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!