Ujedinjenje opozicije: Sporazum o saradnji stranaka i udruženja građana

SMEDEREVO, 23. novembar 2022 – Predstavnici smederevskih odbora Narodne stranke, Demokratske stranke, Zdrave Srbije i grupe građana Akcija za Smederevo potpisali su sporazum o saradnji, saopšteno je danas na konferenciji za medije.

Sporazum predviđa zajedničko nastupanje na sledećim lokalnim izborima, a otvoren je i za sve ostale zainteresovane stranke i grupacije građana. U međuvremenu, do lokalnih izbora, kako se navodi u pet tačaka sporazuma, potpisnice će raditi na stvaranju uslova za brži i održivi razvoj grada, obezbeđenju uslova za kvalitetan život svih sugrađana kroz rešavanje nagomilanih problema, poboljšanju uslova za brže zapošljavanje i bolje obrazovanje, kao i na podsticanju razvoja poljoprivrede i sela.

U ime potpisnika medijima i javnosti su se obratili Saša Živković ispred Akcije za Smederevo, Ivan Milanović, predsednik Okružnog odbora DS, Dobrica Glišić iz GO Narodne stranke i Saša Radosavljević, poverenik Zdrave Srbije za Smederevo.

Glavni cilj je, kao se danas moglo čuti, da se napravi pozitivna selekcija, da se izaberu najkvalitetniji ljudi koji će napraviti klimu da Smederevo postane mesto za život kakvo njegovi građani zaslužuju. Gradska vlast funkcioniše „kao da je grad pod prinudnom upravom, starateljstvom Beograda, Pančeva i ko zna kog drugog mesta, Smederevo stagnira, dok drug,i koji vode grad, ispumpavaju novac iz budžeta, a para za investiranje na lokalu nema“, rečeno je, između ostalog, danas na predstavljanju sporazuma.

Zbog toga potpisnici pozivaju i druge stranke i udruženja građana da se priključe sporazumu, kako bi se zajednički borili da se promenom gradskih vlasti ta situacija promeni.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!