Narodna banka Srbije upozorava na lažnu stranicu na Fejsbuku

22. novembar 2022 – Narodna banka Srbije je na u identifikovala lažnu stranicu pod nazivom NBS, koja koristi ime i logo Narodne banke Srbije, a na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke.

Imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, ovom prilikom iz NBS apeluju na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama. U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice. Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Ovom prilikom iz NBS podsećaju da je jedina zvanična stranica Dinakard sistema – dinacard.nbs.rs, ao i da zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije na Fejsbuku može da se pristupiti i sa internet stranice Narodne banke Srbije. Na Fejsbuk stranici NBS, dodaje se u sopštenju, može se informisati o svim aktivnosti centralne banke Srbije, među kojima su i sve aktivnosti u vezi s Dinakard sistemom.

.

 

Skorašnji članci