Rukometaši Smedereva slavili kod kuće, Radinčanke u Petrovcu na Mlavi

SMEDEREVO, 19. novembar 2022 – Bogat sportski dan začinila su oba smederevska predstavnika u rukometu. U okviru 9. kola Super B lige, teško ali zasluženo izabranici Nenada Martića posle velike borbe su obradovali navijače: Smederevo – Apatin 30:29 (14:14). Do druge pobede u nizu Radinčanke su, takođe u 9. kolu Super B lige, stigle na vrućem terenu u Petrovcu na Mlavi boljom igrom u nastavku: Sloga – Mladi radnik 25:31 (14:15).

Gosti su u sali smederevske OŠ „Dimitrije Davidović“ bolje ušli u meč i pogocima Peića (8 golova) stekli prednost od 5 golova viška, bilo je 5;10. Trgli su se potom domaći i u poslednjem minutu prvog dela golom Jokića (2) uspeli da izjednače.

Uz sjajne odbrane golmana i pogodak Aleksandra Martić u 35. minutu Smederevci su preuzeli vođstvo, ali se gosti nisu predvali, pa su u 42. minutu pogotkom Oljače (9) poveli i najavili preokret.

To nije demoralisalo domaće, pogocima Jevđenovića (8), Dušana Stojkovića (6) i mladog Mirkovića (5) u završnicu su ušli sa tri gola prednosti. Apatinci su onda golovima Milojevića (6) i Peića ipak samo ublažili poraz.

Ovom pobedom Smederevci su zadržali čelnu poziciju, a do kraja jesenjeg dela prvenstva ostala su još dva kola., a u narednom gostuju u Inđiji.

Rukometašice iz Radinca su u Petrovcu na Mlavi bile u rezultatskom zaostatku u većem delu prvog poluvremena. Sloga je u 18. minutu imala prednost od čak 6 golova, bilo je 12:6. Serijom od 9:2 učenice Jovice Petkovića su napravile preokret i na odmor otišle sa golom prednosti.

U nastavku susreta bila je rezultatska klackalica, a onda je na scenu stupila nezadrživa, najbolja akterka meča Linea Čočaj (12 golova). Uz pomoć kapitena Milice Ninić (6) i Ljubice Simić (4), da bi golom Ivane Paločević (3) stigle do nedostižne pednosti.

Ova pobeda je Radinčankama četvrta u prvenstvu i sada dele peto mesto na tabeli.

Večerašnjom utakmicom, odnosno ovim kolom, završen je prvi deo prvenstva u Super B ligi za žene.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!