Jesenjem šampionu ni pola sata sa igračem više nije pomoglo

SMEDEREVO, 19. novembar 2022 – Fudbaleri Smedereva danas su na stadionu kraj Dunava, u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva, odigrali bez golova i time sebi prilično iskomplikovali situaciju na proleće. Jer, Borac iz Čačka je u Arilju pobedio sa 4:1 tamošnju Budućnost i ponovo se uoči zimske pauze primakao na tri boda razlike smederevskom klubu i ugrozio njegove prvoligaške ambicije.

Skoro pola časa danas prilično anemični Smederevci imali su igrača više, ali ni to nije bilo dovoljno da se makar jedna lopta nađe u mreži iza leđa sigurnog golmana Poleta Spasojevića. Bilo je mnogo pogrešnih pasova, nedostajalo je ideja, tako da inicijativa nije rezultirala nijednim pogotkom. Jednostavno, ekipa nije bila na nivou dosadašnjih izdanja.

A nije da nije bilo prilika da se savlada gost i da ovaj izveštaj sasvim drugačije izgleda. Susret je počeo udarcem mladog Sočanca, no je čuvar mreže gostiju to osujetio. Uzvratio je Grujičić, koji je posle povratne lopte, sa ivice peterca udarcem glavom prebacio okvir gola Smedereva.

Igrao se peti minut kada je ponovo Sočanac uputio prizemni centaršut, a Zličić je bio zamalo kratak, a sličnu šansu imao je i Grujičić na suprotnoj strani.

Do odlaska na odmor bezuspešno pokušaje imali su Stojković, Vukadin i Jovanović, uz napomenu da je Zličiću poništen gol zbog navodnog ofsajda.

Slaba je uteha to što je u nastavku Dimitrijević pogodio stativu, a Stojković uzdrmao prečku gostiju. Čiste zicere nisu iskoristili Dimitrijević i u sudijskoj nadoknadi Redžić.

Ono bitno desilo se pre toga. Naime, u 65. minutu Polet je ostao sa igračem manje, kada je Radojević dobio drugi žuti karton. Činilo se da je to, kada već sve ostalo nije uspelo, prelomni trenutak, da će Smederevci materijalizovati makar jednim golom brojčanu prednost. Ali nije bilo tako.

Požrtvovani gosti iz Ljubića su se uspešno branili i zasluženo odnose bod, pomogavši tako komšijama iz čačanskog Borca 1926 da ponovo priđu na tri boda zaostatka za Smederevom. Od jesenje titule smederevskog tima, u prošlom kolu potvrđene, biće slaba vajda ukoliko se ne overi na kraju prvenstva.  Smederevu na proleće predstoji gostovanje u Čačku, ovde je, podsetimo, bilo 0:0 u susretu s Borcem, pa i u Ljubiću, koji e ovim bodom učvrstio, zajedno sa Tutinom, na petom mestu tablice Srpske lige Zapad.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!