Jeste da je Real – iz Podunavaca, ali ubedljivo je uvek ubedljivo

PODUNAVCI, 12. novembar 2022 – Fudbaleri Smedereva su nastavili pobedničku seriju i u Podunavcima. Savladan je tamošnji Real, više nego ubedljivo, tako da poslednje kolo jesenjeg dela dočekuju uverljivo prvi na tabeli; Real – Smederevo 1924 0:4 (0:1).

Gol za vođstvo Smedereva je postignut u 12. minutu kada je Jordan Jovanović raspalio po lopti sa dvadesetak metara, lopta je pogodila prečku, Zličić je pratio akciju i prvi došao do odbitka i sproveo je u mrežu.

Nakon toga viđena je velika borba na sredini terena, domaći su pokušavali udarcima iz daljine, ali sve lopte su završavale iznad gola Strahinje Jovića, koji je ispred mreže Smedereva zamenio Kaličanina.

U 40. minutu moglo je Smederevo da duplira prednost, ponovo se Jordan Jovanović izvukao na nekih dvadesetak metara od gola domaćina, napravio par driblinga, ušao u šesnaesterac, šutirao pod prečku, ali je golman Reala Pešić panterskom intervencijom sprečio pogodak.

U drugom poluvremenu su Smederevci završili ono što su započeli u prvom. U 52. minutu Ilić je rezantnim udarcem van kanznenog prostora udvostručio vođstvo gostiju.

Domaći posle toga pokušavaju na sve načine da se vrate u igru, ali štopeski trio Smedereva Krneta,Kostić i Maksić su sve zaustavljali. Kapiten Stojković je komandovao veznim redom, a Zličić je čekao pravu loptu da reši meč. I to se dogodilo u 78. Minutu, kada je ispratio ubačeni loptu, u šesnaestercu stigao do nje pre golmana domaćih i iz skoro mrtvog ugla pogodio za nedostižnih 0:3.

Poslednji, četvrti pogodak postigao je Krsta Bojić, koji je odlično iskoristio centaršut Nešovića.

Treba pomenuti bonuse u smederevskoj ekipi na današnjem meču, Milana Blagojevića i posebno Andriju Sočanca, koji je odigrao odličnih 60 minuta iako mu je ovo prvi put da nastupa od početka. Krv nije voda ponovo je potvrđeno, podsetio je u nekim situacijama na oca Marka. Pred kraj utakmice debitovao je za seniorski tim i Nikola Timotijević, omladinac smederevskog kluba, koji već godinu dana vredno trenira sa prvim timom.

Na kraju utakmice verni navijači Smedereva, koji nisu propustili ni ovo gostovanje poručili su svi u glas: Prva liga sledeće godine!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!