U Krnjevu u planu izgradnja destilerije za proizvodnju vina i rakije

VELIKA PLANA,  8. novembar 2022 – Odelјenje za urbanizam i građevinu, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove Opštinske uprave opštine Velika Plana oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju objekta za prijem i preradu grožđa i voća i proizvodnju vina i rakije Krnjevu. Projekat za izgradnju uradio je “A3 Architects studio“ do.o. Inđija, poslovna jedinica Beograd, a podnosilac zahteva  je „TIRNTAUR“ d.o.o. Krnjevo.

Objekat je kružnog oblika, dimenzije u osnovi 49,2 metara, sa unutrašnjim otvorenim atrijumom širine 34,6 metara. Planirano je da najniži, podrumski deo objekta bude iskorišćen za potrebe prijema voća i grožđa, njihovu preradu i fermentaciju, maceraciju vina i destilaciju komine, kao i finalizaciju gotovih proizvoda, sazrevanje rakija i vina u buradima, sazrevanje flaširanog vina. Tu bi bio i magacin gotovih proizvoda, odnosno regalno skladište posebno za vino, a posebno za rakiju

Izgradnja proizvodnog, skladišnog i upravnog objekta destilerije je planirana na polјoprivrednom zemlјištu u privatnom vlasništvu, aprojekat se radi na osnovu parametara Prostornog plana opštine Velika Plana, odnosno na osnovu izdate Informacije o lokaciji, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!