KK Smederevo: Dečaci koji obećavaju – u prvi tim se vraćaju Smederevci

SMEDEREVO, 28. oktobar 2022 –  U KK Smederevo 1953 odskora se ponovo posvećuje puna pažnja radu sa mlađim selekcijama. Ranije su iz ove košarkaške škole izlazi talenti, koji bi kasnije bili nosioci igre u drugim klubovima, a sada se neki od njih vraćaju.

Sa novim rukovodstvom, koje predvodi Marko Kaplarević, nekadašnji igrač a sada trener mlađih kategorija, košarkaši  Smedereva 1953 startovali j su novoj sezoni pobedom, a priznanje da se dobro radi stiglo je pozivom za perspektivne talente na zajedničke pripreme RKSCS. Pozvano je pet dečaka iz KK Smederevo koji su rođeni 2010. To su Dušan Branković, Petar Svilar, Ilija Petrović, Toma Kaplarević i Vukašin Pikulić. Poziv da vodi ovu selekciju dobio je njihov učitelj Marko Kaplarević.

– Rad sa mladima je naš prioritet, kako bismo uz bolje uslove regrutovali i igrače za seniorski sastav. Ubeđen sam da će mnogi od tih dečaka, uz nesporni talenat, stasati u vrsne košarkaše. Učinićemo sve da košarka oživi u gotovo svim osnovnim i srednjim školama, a ulažemo i u infrastrukturu.  U značajnoj meri smo osvežili teren kod Veslačkog kluba, koji je nekada bio centar smederevske košarke. Deca i brojni rekreativci igraju na tom terenu, ali je veliki problem što nemamo svlačionice, koje je neko u međuvremenu prisvojio. Činimo sve da taj problem rešimo uz pomoć lokalne samouprave i da taj teren dobije funkciju kojoj je namenjen – naglašava Kapalrević.

Boško Jovović

Košarkaši, nekadašnji članovi KLS i učesnici finala Kupa Srbije, u Petrovcu na Mladi su, u prvom kolu Druge regionalne lige, deklasirali domaću Slogu – 99:60. Ekipu, koju sa klupe predvodi trener Ivan Mijatović, ove sezone pojačali su povratnici – novi kapiten Nikola Vukasović, Dušan Kostić Krauč, kao i nekadašnji član ovog tima Boško Jovović, odnedavno sa porodicom ponovo stanovnik Smedereva.

– Posle nekoliko sumornih sezona praktično smo krenuli od nule. Poenta rada novog rukovodstva je da u timu budu gotovo svi Smederevci. Iz Požarevca smo vratili Vukasovića i Kostića, a tu je i iskusni Jovović, koji uz talente naše škole košarke čine okosnicu tima. Načelno smo dogovorili dolazak još dvojice Smederevaca, basketaša. Stefana Torbice i Ni kole Lazića. S a svima njima očekujemo povratak na staze uspeha i da na najlepši način sledeće godine obeležimo 70-ti rođendan – kaže Marko Kaplarević.

Seniorski sastav, u okviru drugog kola prvenstva, ove subote ugostiće ekipu Kruševca, što je i derbi kola.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!