Kompanija “Kepfer“ otvorila novi proizvodni objekat u Smederevu

SMEDEREVO,  26. oktobar 2022 – Ministarka privrede u Vladi Srbije Anđelka Atanasković prisustvovala je danas otvaranju novog objekta nemačke kompanije „Koepfer” u Smederevu, vodećeg svetskog proizvođača preciznih zupčanika za motore i elemenata menjačke kutije, kao i kompletnih sklopova.

Atanasković je istakla da je ovo značajan trenutak za Smederevo, Podunavski okrug i celu Srbiju, podsetivši na to da je „Kepfer” ovde pre tri godine počeo proizvodnju u maloj, iznajmljenoj, fabrici, a da se danas svečano useljava u sopstvenu zgradu od 2.600  kvadrata, iz koje će se izvoziti tehnološki najkvalitetniji i najmoderniji delovi za kompanije poput Dajmler, BMV, Folksvagen, Audi i Opel.

Ona je ukazala na to da je vrednost investicije ove kompanije u prvoj fazi 10 miliona evra.

„Kepfer” nije konkurisao za podsticaje Vlade Srbije i u pitanju je jedan čist grinfild projekat, podsetila je ona.  Kompanija  će se u Smederevu širiti, raditi na površini do 10.400 kvadratnih metara, a plan investicija je preko 30 miliona evra. Na kraju investicionog ciklusa i izgradnje cele fabrike, ovde će raditi 250 ljudi, predočila je Atanasković, zahvaljujući generalnom direktoru Tomasu Kepferu i finansijskom direktoru Tomasu Kampmanu što su prisustvom uveličali događaj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!