Srebro i bronza za BK Metalac u klasi 470 na Tešketovoj regati

ZEMUN/SMEDEREVO, 23. oktobar 2022 – Takmičari smederevskog Brodarskog kluba Metalac osvojili su drugo i treće mesto, kao i srebrne i bronzane medalje, u klasi 470, za dvočlane posade, na tradicionalnoj jedriličarskoj Tešketovoj regati, koja je ovog vikenda održana na Dunavu kod Zemuna.

U istoj klasi, veteranska posada drugog smederevskog jedriličarskog kluba, JK Smederevo, plasirala se na sedmu poziciju, od ukupno deset prijavljenih ekipa.

Proglašenjem pobednika po klasama, danas je u Zemunu završeana trodnevna memorijalna jedriličarska regata, koja se tradicionalno organizuje u spomen na Slobodana Tešića Tešketa, legendarnog Zemunca i strastvenog jedriličara. Inače, ovo je bila i poslednja kriterijumska regata u okviru državnog prvenstva za ovu sezonu.

Pobednici po klasama su: Natalija Pantić (JK Zemun) u klasi 470, Balint Furstner (JK Palić) u klasi Fin, Nikola Banjac (JK Gemax) u klasi Laser standard, Dušan Trbojević (JK Zemun) u klasi Laser radial, Aleksandra Vujošević (AJK Beograd) u klasi Laser 4,7 i Veljko Simonović (NK Palilula) u klasi Optimist.

Organizatori su danas, pošto nije bilo uslova za jedrenje, za sve zainteresovane jedriličare organizovali ekološku akciju čišćenja Lida, popularnog kupališta Zemunaca, kao i dela Velikog ratnog ostrva.

Pomenimo i to da je, nakon ostavke dosadašnjeg predsednika, danas održana vanredna izborna sednica Skupštine Jedriličarskog saveza Srbije, na kojoj je za novog predsednika izabran Vladimir Banjac, dok je za člana Upravnog odbora JSS izabran Radislav Maravić, advokat iz Smedereva.

Foto: Podunavlje.info/JK Zemun

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!