Inovativno rešenje: Gurni rupu pod tepih – ali bukvalno (VIDEO)

19. oktobar 2022 – Još nije stigla zima, kamoli prošla, a mnogi se ovih dana žale na jezivo stanje ulica i puteva u gradovima i selima širom Srbije. Da ne čekaju da im neko drugi reši problem, žitelji sela Donje Vlase kod Niša došli su na originalnu ideju: rupe nasipaju peskom i šutom i onda preko toga stavljaju stare tepihe, koje bi inače bacili, e da voda ne bi sprala materijal kada pada kiša. I to funkcioniše!

Stanovnici ovog sela kažu da put redovno koriste, tuda idu traktorima, posebno sada kada pripremaju drva za ogrev. Ne otkrivaju ko je postavio tepihe i staze, samo kažu da su rupe ranije nekoliko puta popunjavali, ali bezuspešno, dok se nisu dosetili novog metoda „krpljenja“, koji daje mnogo bolji rezultat.

Nišlije ovo uveliko dele na društvenim mrežama, a neki sve to nazivaju i inovativnom metodom „Gurni rupu pod tepih“. Pored toga što smatraju da ima i dekorativnu namenu, ističu i da je ekološki prihvatljiva, jer umesto da stari tepih bude bačen u reku, on dobija novu korisnu ulogu, pišu Južne vesti, a pojavio se i video na Instargram profilu podizanje_svesti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!