Na prodaju ponuđena vina i rakije sa ekonomije na Plavincu

9. oktobar 22022 – Uprava za zajedničke poslove republičkih organa oglasila je prodaju deset vrsta vina i rakija iz javne svojine Republike Srbije a sa Ekonomije u Smederevu. Početne cene su od 120 do 400 dinara plus PDV za litar, najviše je ponuđeno lozovače – 3.728 litara, zatim vina Plavinac – 3.200 litara, najmanje je vina Zlatni breg – 200 litara, a najmanja količina za koju može da se pošalje pisana ponuda je 20 litara.

Gledano po godištima, najstarije su komovica i lozovača iz 2013. i 2014. godine, a najmlađe vino Plavinac Merlo iz 2021. godine. Na listi su i vina Muskat-Hamburg, Smederevka, kao i rakije, komovica i jabukovača.

Sva ova pića se prodaju javnim prikupljanjem pisanih ponuda, po partijama koje, kako je navedeno, ne mogu da budu manje od 20 litara. Vino i rakija su laboratorijski ispitani kod sertifikovanih laboratorija, a pravo da učestvuju sa ponudom za kupovinu imaju pravna i fizička lica. Kaucija je 10 posto za količinu za koju kupac licitira.

Odgovarajuće posude za isporuku i prevoz dužan je da obezbedi kupac, za čiju ispravnost i higijenu on odgovara.

Ponuđena vina i rakije su proizvedene i u rinfuzu uskladištena u Ekonomiji u Smederevu. Otvaranje ponuda je javno i zakazano je za 17. oktobar, što je i poslednji datum do kog potencijalni kupci treba da se prijave. Prednost će imati kupac, navodi se u oglasu, koji ponudi najveću jediničnu cenu, bez obzira na količinu.

 

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!