Ubedljiva pobeda u komšijskom derbiju za nastavak serije

SMEDEREVO, 25. septembar 2022 – Fudbaleri Smedereva su danas, pred oko hiljadu gledalaca, u meču sa komšijama iz Požarevca ostvarili sigurnu pobedu, koja je mogla da bude izražena i većom rezultatskom razlikom: Smederevo 1924 – Mladi radnik 1926 3:0 (2:0).

Bolju igru u prvim minutima komšijskog derbija domaći su overili golom; nakon tečne akcije i šuta Zličića, u 11. minutu, golman gostiju Stoisavljević je kratko odbio loptu, na nju je natrčao Dimitrijević i glavom je smestio u mrežu.

Nešto kasnije, nije mnogo nedostajalo da ni iz čega nastalu šansu nekadašnji oklopnik Nikola Đorđević pretvori u gol, iskoristivši poklon bivšeg saigrača Stojkovića. Požrtvovani Kostić uspeo je da loptu izbaci u korner i spreči izjednačenje.

Imali su prilike za domaće potom prezimenjaci Nikola i Jordan Jovanović, da bi posle kornera koji izveo ovaj drugi, u finišu prvog dela, povratnik u tim Smedereva Vukadin udarcem glavom duplirao vođstvo.

Nastavak je, uz prečku Stojkovića, počeo  serijom promašaja domaćih fudbalera, a onda je u 64. minutu Ivljanin srušio mladog Nikolu Jovanovića za najstrožu kaznu. Partizanova nada na pozajmici u Smederevu uspešno je realizovala penal.

U jednom od retkih napada gostiju, desetak minuta kasnije, oboren je doskorašnji kapiten Smedereva Stanić. Da izvede penal uzeo je na sebe još jedan nekadašnji saigrač Smederevaca Predrag Luka. Umesto u gol, poslao je loptu kraj stative dotle nezaposlenog golmana domaćih Jovića.

U listu strelaca mogao je da se upiše i Nešović, na pas Dimitrijevića, ali je propustio da realizuje čist zicer. Nešto kasnije nije se proslavio ni pomalo sebični Redžić, koji se, umesto da uposli Zličića, odlučio na udarac. U oba slučaja golman Požarevljana Stoisavljević je odličnim intervencijama sprečio sigurne pogotke i tako spasao svoj tim još težeg poraza.

Smederevci su tako nastavili pobedničku seriju, sedam pobeda u sedam odigranih kola, imaju 21 bod, pet više od drugog tima na tabeli, Borca iz Čačka.

U idućem kolu Smederevo gostuje poslednjeplasiranoj Mačvi u Bogatiću.


Drugi ovdašnji predstavnik u Srpskoj ligi Zapad – OFK Mihajlovac gostovao je u Gornjem Milanovcu. Domaće Takovo je pobedilo sa 3:1. Mihajlovčani su 5 bodova, koliko su do ada osvojili, na 14. mestu na tabeli.

I u sledećem kolu Mihajlovac igra u gostima, u Ljubiću se sastaje sa domaćim Poletom.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!