Skandal u Arilju: pri vođstvu Smedereva 3:1 uleteo navijač, prekinut meč

ARILJE, 17. septembar 2022 – Fudbaleri Smedereva i iz Arilja se vraćaju s tri boda, ali ne onako, verovatno, kako bi voleli. Bili su daleko bolji rival, a onda je u 65. minutu, kod vođstva Smederevaca od 3:1, posle prekršaja Ilića nad jednim domaćem igračem, na teren je uleteo navijač Budućnosti, s leđa povukao Ilića i oborio ga na zemlju. Posle desetominutnog prekida, u konsultaciji sa delegatom utakmice, glavni sudija je prekinuo meč.

Sve i da nije bilo te neslavne scene, Smederevci bi gotovo izvesno došli do bodova, imali su utakmicu i rezultat u svojim rukama i njihova pobeda najverovatnije ne bi došla u pitanje. Ovako, po svemu sudeći, meč će biti registrovan zvaničnim rezultatom, 3:0 za Smederevo, a ostaje da se vidi koju će disciplinsku kaznu dobiti klub iz Arilja.

Smederevski fudbaleri su i u prvom i u onom delu drugog poluvremena koje je odigrano bili mnogo bolji rival. Dobar rezultat je nagovešten već u trećem minutu, kada je Dimitrijević sam izbio ispred golmana koji mu je ipak odbrani udarac. Ali, u 12. minutu nije mu bilo spasa; Jordan Jovanović je presekao loptu na 25 metara od gola povukao je korak-dva i raspalio po njoj golman domaćih Savić odbija loptu, ali je Dimitrijević bio najbrži i odbitak poslao pod prečku.

Nakon toga Smederevo nastavlja da kontroliše utakmicu, novajlija Ilić u 23. minutu odlično upošljava Zličića, koji ipak odlazi isuviše u stranu i. Desetak minuta kasnije Ilić proigrava ponovo Zličića, ovaj odlično izbegava ofsajd, zaobilazi golmana i duplira prednost svoje ekipe.

Na početku drugog dela susreta Smederevci ponovo dominiraju. Jordan Jovanović u 50. minutu, posle promašenog penala, ispravio je grešku i doneo tri gola prednosti, nedostižna činilo se. Jer, jedino što su domaći uspeli desilo se u 52. minutu, kada je Vučićević uspeo da smanji  na 1:3. Ispostaviće se da je to bio konačan rezultat, na opisan način.

Kako bilo, Smederevci su i posle šestog kola zadržali stoprocentan učinak, jedini ima ju svih 18 mogućih bodova, dobar razlog za još jednu radost u svalčionici.

U idućem kolu Smederevo je domaćin u komšijskom derbiju; na stadion kraj Stare železare dolazi ekipa požarevačko Mladog radnika 1926.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!