Uručeni ugovori za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

SMEDEREVO, 1. septembar 2022 – U prostorijama smederevske Gradske uprave Smederevo uručeno je osam ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije.

Ukupna vrednost sredstava predviđena za realizaciju ovog programa iznose 4.702.000 dinara.

– Cilј sprovođenja mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe predstavlјa način za unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovlјivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Smedereva. Ugradnjom solarnih panela smanjujemo potrošnju toplotne i električne energije, smanjujemo mesečne račune za električnu energiju i doprinosimo čistijoj i zdravijoj životnoj sredini. Danas smo ovde radi dodele osam ugovora za građane koji su se prijavili na ovaj konkurs– rekao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju prisutnima.

Beč je takođe podsetio da je tokom ove nedelјe Grad Smederevo u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike raspisao javni poziv za učešće domaćinstava i stambenih zajednica u sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zajednica, kao i da je rok trajanja javnog poziva do 20. septembra 2022. godine. Naglasio je da javni poziv podrazumeva finansiranje zamene stolarije, izrade fasade, zamena i ugradnja kotlova na gas i pelet, zamena radijatora, ugradnja toplotnih pumpi, cirkularnih pumpi i solarnih panela za stambene zajednice i porodične kuće.

Na kraju svog obraćanja Beč je rekao da će Smederevo nastaviti da konkuriše na sve projekte resornog ministarstva, kako bi se građanima omogućila adekvatna priprema za predstojeći period.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!