Šamara nije bilo, ali petorica igrača, posle svega, zatražili da odu iz kluba

SMEDEREVO, 28. avgust 2022 – Smederevo je juče kod kuće pobedilo Takovo sa 1:0, činjenica je – u ne baš dobrom izdanju domaćina, ali je, s devet bodova iz tri kola, i bez primljenog gola, na deobi prvog mesta na tabeli. Ipak, sportski aspekt ovog meča danas je naprasno pao u drugi plan; prilično musav snimak, na kome bi, kao, trebalo da se vidi prozivanje i vređanje igrača Smedereva od strane navijača, navodno i šamari, bio je dovoljan našim vazda skandala željnim novinskim portalima. Šta se, u stvari, događalo? Reagovali su danas i navijači, ali i Predrag Sikimić, sportski direktor kluba, na posledicu ovih događanja u svlačionici.

Navijačka grupa Ultra Semendria, odmah po pojavljivanju tekstova i pomenutog snimka, oglasila se demantijem.

„Istina je da navijači nisu bili zadovolјni zalaganjem i igrom, i to je predočeno stručnom štabu i igračima, ali vređanja, a kamoli šamaranja, nije bilo. Ovaj udarac na navijače je ništa drugo, nego još jedan pokušaj da se i ono malo lјudi sa stadiona otera. Kome je to u interesu, mi ne znamo, ali javnost mora da zna istinu. Mi smo uvek bili uz klub, kada niko nije bio uz njega i tako će biti i nadalјe“, napisali su, između ostalog, na svom Fejbuk profilu, završivši sa „Samo napred Smederevo!“.

„Odmah da kažem da šamara nije bilo, a da se to dogodilo makar i jednom fudbaleru istog trenutka bih otišao iz kluba. Iznenađen sam prozivkom i vređanjem fudbalera, jer oni to nisu zaslužili. Valjda su očekivali da pobedimo sa 5:0, ali pošto se to na teškom terenu za igru, i pored zalaganja igraa, nije desilo, navijači su se poneli na način koji nije dostojan njihovog dosadašnjeg renomea“, vidno razočaran kaže Predrag Sikimić.

Prozivke tokom i po završetku utakmice sigurno da nisu prijale igračima.

„Ako se klub voli i za njega navija onda navijači treba da budu svim srcem uz fudbalere. Do juče sam i sam bio aktivan igrač i vrlo dobro znam koliko znači podrška sa tribina. U Požegi smo pobedili, a mogli smo i da izgubimo. Ovde su se juče gosti umešno branili i mogli su da osvoje bod. Pitam se šta bi bilo da umesto 9 bodova sada imamo samo 4!? Utisci iz svlačionice, posle svega, više su nego razočaravajući; čak petorica igrača su me, posle ovog ispada, pitali mogu li da odu iz kluba. Zamolio sam ih da to ne čine. Sa navijačima, sa kojima sam do sada imao odličnu saradnju i više nego korektan odnos pod hitno ću obaviti razgovore. Cilj nam je prvo mesto, a njihova prava podrška za ostvarenje takvog uspeha nam je preko potrebna“, ističe sportski direktor Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!