Pobeda Smederevaca u Požegi – gol Dimitrijevića vredan tri boda

POŽEGA, 20. avgust 2022 – Fudbaleri Smedereva iz Požege donose bodove, sa terena na kome im to ranije nije često polazilo za rukom. Jedan gol je, ispostavilo se, bio dovoljan za osvajanje sva tri boda u derbiju ovog kola: Sloga – Smederevo 1924 0:1 (0:0).

Od početka utakmice vodila se bespoštedna borba, u kojoj je domaći tim u prvom delu susreta imao više inicijative i prilika. Već u 7. minutu Gogić je šutirao sa dese strane, ali je zamalo bio neprecizan, baš kao i Petrović pet minuta kasnije.

Nova šansa za domaće ukazala se, u 25. minutu, visokom štoperu Draškoviću, čiji je udarac glavom, posle kornera, završio kraj same stative.

Nakon toga Smederevci su se oslobodili pritiska i uspostavili ravnotežu. Počeli su da stvaraju i prilike udarac sa distance agilnog Koraksića završio je u korneru. U samoj završnici prvog poluvremena imali su fudbaleri Smedereva brzu kontru, preko Zličića i Dimitrijevića, ali se ovaj drugi, umesto da šutira iz povoljne situacije, odlučio na proigravanje, koje su domaći osujetili.

Odluka o pobedniku pala je u 65. minutu, kada se Dimitrijević kao šilo probio po levom boku i preciznim šutem matirao doskorašnjeg čuvara mreže Smedereva, sada na golu tima iz Požege, Nikolu Tasića.

Pre i posle toga izgledne šanse domaćin je imao preko Plazinića, ali je na golu Smederevaca Lazar Kaličanin bio prosto nesavladiv.

U takvom odnosu snaga, u samoj završnici, gosti su mogli i do ubedljivije pobede, ali je golman Tasić u dva navrata sprečio Zličića da pogodi njegovu mrežu. I bezt toga Smederevci su mgli da se raduju trijumfu i i da radost podelili sa navijačima koji su ih pratili i u Požegi.

U trećem kolu Smederevo će ugostiti ekipu Takova, koja je danas na svom terenu izgubila od Reala iz Podunavaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!