Kulturno leto 2022: PATOS-ova predstava za decu „Nemušti jezik“

SMEDEREVO,  7. avgust 2022 – Kulturno leto 2022. u Smederevu nastavlja se večeras u Etno bašti, a klinci i klinceze, od pet do jednaest godina, moći će da uživaju u predstavi „Nemušti jezik“, koju je za njih pripremilo i izvodi Pozorište PATOS.

U pitanju je, kako kažu iz PATOS-a, igra male forme i velikih poruka, uz živu muzičku pratnju, publici se predstavljaju životinje u obliku dvodimenzionalnih lutki, koje će oživeti tek kada sa glavnom junakinjom posetioci nauče nemušti jezik. Tada će likovi postati trodimenzionalni, a njihova rika biti razumljiva svakome ko želi da sluša.

Predstavu je režirala Anđelka Vulić, po tekstu Ivane Stevović, igraju Isidora Đorđević, Ada Vera Petković i Danilo Karapandža, a muziku izvod: Nemanja Vračarić.

Početak je zakazan za 18 i 30, a u slučaju lošeg vremena program će biti održan u velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Na istom mestu, nešto kasnije, u 20 i 30, biće održan likovni koncert, koji spaja muzičare orkestra „Svetlost“ i umetnike udruženja UL-AZ. Oni koji dođu imaće priliku da budu deo zanimlјivog performansa i uživo pratite izložbu crteža u nastajanju, a sve uz pratnju muzike klasičnih instrumenata.

Ulaz na sve programe Art četvrti je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!