Pobede Smedereva i Mihajlovca na poslednjim testovima uoči prvenstva

SVILAJNAC/KOVIN,6. avgust 2022 – Fudbaleri Smedereva danas su u Svilajncu imali generalnu proveru pred početak novog prvenstva. Pobedili su domaći Radnički sa 4:1. Istovremeno, OFK Mihjalovac je takođe imao poslednju probu uoči start takmičenja na spskoligaškom zapadu, ali u Kovinu. Mihajlovčani su tamošnji Radnički savladali sa 3:1.

U Svilajncu, na odlično pripremljenom terenu, teško vreme je ipak uslovilo relativno slabu igru u prvom poluvremenu. Domaći su uglavnom imali inicijativu, ali sem nekoliko šuteva iz slobodnih udaraca nisu ozbiljnije ugrozili Kaličanina. Posle pola sata igre Smederevci dolaze do daha i u 38. Minutu, posle odlične akcije Bojića, koji dodaje loptu Nešoviću, ovaj iskosa sa desne strane ulazi u šesnaesterac i šutira u levi ugao donoseći tako prednost gostima.

Smederevci su prednost duplirali u 55. minutu; akciju preko desne strane Dimitrijevića i Markovića, koji centrira u šesnaesterac, Zličić je krunisao golom. Samo tri minuta kasnije grešku Smederevaca domaći koriste i praktično poklon golom smanjuju na 1:2.

Odlična kombinacija naših igrača na asistenciju Zličića Bojić beži odbrambenim igračima domaćih i povećava prednost Smedereva.

Do vođstva od tri gola razlike Smederevci stižu u 66. minutu, kada je Dimitrijević centrirao, na drugoj stativi Filipović dočekao loptu glavom,a  golman domaćih je bio kratak .

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat, a da tako bude doprineo je golman Kaličanin, koii je u nekoliko ključnih situacija sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

U Kovinu je domaćin poveo u petom minutu kada je Jakovljević bio brži od svojih čuvara i pogodio suprotan ugao gola Mihajlovčana. U 25. minutu, nakon centaršuta, Kos je glavom odigrao povratnu loptu, a Todorović je izjednačio.

Minut pre odlaska na odmor Rajković je parabolom pronašao Luku Lukića, koji je utrčao u prazan prostor i rutinski pogodio mrežu Rnića.

Samo što je startovao nastavka, akciju je započeo Blagojević, a nakon šuta Bajčića odbitak je u gol sproveo Kuzmanović i tako postavio konačan rezultat. Do kraja obe ekipe imale po nekoliko pokušaja, a  Azus i Šalipur nisu uspeli da savladaju rezervistu Veselinovića na golu Muhajlovca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!