Uručeni ugovori o kupoprodaji stanova za izbegle iz Hrvatske i BiH

SMEDEREVO, 28. jul 2022 – U Smederevu su danas uručeni ugovori o kupoprodaji jedanaest stanova u zgradi u Ulici Jozefa Šulca za porodice izbegle iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naime, krajem oktobra prošle godine zaklјučeno je dvadeset ugovora o zakupu stambenih jedinica, na određeno vreme, na šest meseci, sa porodicama izbeglih. Nakon isteka tog roka predviđena je mogućnost kupovine stanova, a sada je jedanaest porodica podnelo takav zahtev, dok se devet zakupaca odlučilo za produženje ugovora o zakupu na nov period od šest meseci.

Gradonačelnik Beč je pozdravio prisutne ispred grada Smedereva i poželeo im mnogo sreće u novim domovima, naglasivši da će im grad uvek pružati svu neophodnu podršku.

– Ovim ugovorom predviđena je otplata stanova na period od 25 godina, sa kamatnom stopom od 0 posto, uz zabranu da se otuđi nepokretnost od pet godina od dana zaklјučivanja ugovora – pojasnio je Beč i podsetio da se kupoprodajna cena stanova utvrđuje tako što se vrednost nepokretnosti koja je predmet ugovora umanji za 50%. Ova cena se može smanjiti i za dodatnih 10% ukoliko je član porodičnog domaćinstva osoba sa invaliditetom.

– Ova stambena zgrada sa dvadeset stambenih jedinica je jedan u nizu projekata koji je grad realizovao u cilјu obezbeđivanja podrške za ove porodice. Na taj način postaćete naši ravnopravni sugrađani, koji su prihvatili ruku prijatelјstva i jednakosti– istakla je u svom obraćanju šef Službe za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Ljilјana Todorović.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!