Izložba „Pergament – slikarska podloga i duhovni prostor“ u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 12. jul 2022 – U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci posetioci će od danas moći da pogledaju  izložbu „Pergament – slikarska podloga i duhovni prostor“ autorke Leposave Milošević Sibinović.

Rođena je u Čačku 1950; diplomirala na vajarskom odseku Akademije primenjenih umetnosti u klasi prof. Miodraga Živkovića, u Beogradu,1974; tu je pohađala postdiplomske studije 1974-1976, stipendista vlade Meksika u okviru međunarodne kulturne saradnje Meksika i Jugoslavije 1977-78; magistrirala na vajarskom odseku Nacionalne škole likovnih umetnosti (Akademija San Karlos), u klasi Valdemara Šjolandera Siudad Meksiko, 1980; živela i profesionalno se bavila umetnošću u Meksiku 1977-82; od 1983 živi i radi u Beogradu u statusu samostalnog istaknutog umetnika. Izlagala je na više od 100 samostalnih izložbi i autorskih projekata u Beogradu, Parizu, Gradu Meksiku, Oahaki, Akapulku, Guanahuatu Meksiko, San Huanu (Portoriko), Buenos Ajresu Argentina, Sarajevu, Banja Luci, Sofiji, Plovdivu, Velikom Trnovu i Slivenu, u Montevideu i drugim mestima.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za umetničku aktivnost. Bavi se skulpturom, slikarstvom, autorskim projektima i različitim vidovima predstavlјanja umetnosti u zemlјi i svetu. Nјen međunarodni kontinuirani autorski projekat Pergamnt Srbija – Knjiga umetnika pergament koncertina je do sada oko 50 puta predstavlјen u zemlјi i svetu, između ostalog i u Palati Unesko-a  u Parizu, Muzeju Piter Grej, Porto Vajarti u, Meksiku.

Otvaranje izložbe „Pergament – slikarska podloga i duhovni prostor“ Leposave Milošević Sibinović.u Smederevskoj Palanci je zakazano za ovaj utorak u 20 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!