Jevtić oborio državni rekord na 100 metara s preponama u kategoriji M46

SMEDEREVO, 11. jul 2022 – U finskom gradu Tampereu do juče je trajalo Svetsko atletsko prvenstvo za takmičare starije od 35 godina. Na ovom prestižnom takmičenju našu zemlju predstavljao je Marko Jevtić, član Atletskog kluba Smederevo, koji je u disciplini 110 metara s preponama, u kategoriji M40, u polfinalnoj trci oborio državni rekord.

U polufinalu u veoma jakoj konkurenciji, Marko se izborio za ulazak u finale sa do tada najboljim postignutim rezultatom od 18,01, što je ujedno novi državni rekord u toj kategoriji .

U osam najboljih u finalu su se pored Srbije našle Nemačka i Čile sa po dva takmičara, Amerika, Irska i Japan. U ovoj trci je Marko osvojio šesto mesto rezultatom od 18,19 i pored peha; oborio je sedmu preponu, što ga je koštalo četvrtog mesta i sprečilo da postavi još bolji rezultat, koji bi sigurno bio ispod 18 sekundi.

Ovo je značajan rezultat za Srbiju, naročito zato što je postavljen u sprintu i to u najtežoj tehničkoj disciplini, ostvaren uz veliki rad, odricanje i stručnu pomoć vrhunskog već proslavljenog trenera Mirjane Stojanović.

Inače Marko je prvak Balkana u disciplini 60 metara prepone i četvrti sa evropskog dvoranskog prvenstva u Bragi 2022 godine.

Sledeće takmičenje na kojem će učestvovati je Balkanski šampionat  u Solunu u septembru, a u AK Smederevo se nadaju i nastupu nekom od narednih evropskih i svetskih prvenstava.

 Foto: AK Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!