Javni čas u Smederevskoj tvrđavi u okviru projekta “Sport u škole” 

SMEDEREVO, 22. jun 2022 – U Smederevskoj tvrđavi, na atletskoj stazi i oko nje, danas je održan javni čas kao deo projekta “Sport u škole”, a u okviru promocije pravilnog rasta i razvoja najmlađih sugrađana.

Savez za školski sport Smederevo je na ovaj način podržao rad profesora i polaznika uključenih u ovaj projekat.

Odavno smo ispred sebe postavili zajednički cilj – pravilan rast i razvoj naših najmlađih sugrađana, te je ova demonstracija biti prikaz višegodišnjeg rada profesora iz projekta, čulo se na promociji.

Sandra Papić, predsednica Saveza za školski sport Smederevo i koordinator projekta “Sport u škole” koji finansira Grad Smederevo, podsetila je da po drugi put javnosti prikazuju koliko napreduju i kako nove generacije dece savladavaju neke nove sportske zadatke.

“Na ovom javnom času profesori prikazuju sve ono što rade sa decom čitave godine, šest stanica, šest škola, šest zadataka po sedam minuta, odnosno maksimalno do 45 minuta.”

Ona je istakla da je Smederevo jedan od retkih gradova u Srbiji koji realizuje ovakav projekat, a jedno vreme je bio i prvi, odnosno jedini grad u Srbiji.

“Grad je uposlio sve profesore fizičkog vaspitanja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanjei aktivirao ih u svih 19 osnovnih škola, ali i u područnim odeljenjima – Udovice i Ralja. To je 21 odeljenje. Ukupno imamo 31-og profesora, ovde je devedesetoro dece, a u projekat ih je uključeno oko hiljadu”, rekla je predsednica Saveza za školski sport Smederevo.

Promociji projekta prisustvovali  su predstavnici Saveza za školski sport Srbije, Saveza sportova Smederevo, UO Saveza za školski sport Smederevo, direktori škola, roditelji, kao i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!