Inkluzivno obrazovanje: Poziv osnovnim i srednjim školama da se prijave

3. jun 2022 – Ministarstvo prosvete je objavilo poziv za sve zainteresovane osnovne i srednje škole koje imaju razvijenu i inovativnu inkluzivnu praksu da se prijave za kandidate za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje.

U okviru projekta, šest izabranih škola će dobiti podršku za unapređivanje stručnih i organizacionih kapaciteta i pripremiti se za podnošenje zahteva za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, koji ustanovama dodelјuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pored akreditovanih obuka i mentorske podrške škola će dobiti grant za realizovanje projektnih aktivnosti.

Poziv je integralni deo projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška“ (skraćeni naziv “Učimo svi zajedno”), koji sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Glavni cilј projekta je obezbeđivanje jednakog pristupa i kvaliteta obrazovanja za decu iz osetlјivih grupa kroz podršku deci, nastavnicima i stručnim saradnicima u školama. Više o Projektu na https://inkluzivno-obrazovanje-za-svako-dete.euzatebe.rs/rs/vesti/ucimo-svi-zajedno-projekat-za-podrsku-ukljucivanju-dece-iz-osetljivih-grupa. Projektne aktivnosti će biti realizovane u periodu maj 2022. godine – mart 2024. godine.

Tekst Poziva za škole je dostupan ovde

Foto/ilustracija: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Skorašnji članci