Predstavljanje dve nove publikacije Muzeja u Smederevu

SMEDEREVO, 29. maj 2022 – Ovog ponedelјka, 30. maja, Muzej u Smederevu će biti predstavljena dva nova izdanja: periodični časopis Smederevski zbornik br. 7 i katalog Dela ruskih umetnika u Muzeju u Smederevu; Slike i ikone od kraja 17. do sredine 20. veka, autorke dr Snežane Cvetković, muzejske savetnice.

Na promociji će govoriti spolјni članovi Redakcionog odbora časopisa Smederevski zbornik: prof. dr Nenad Makulјević, dr Vesna Marjanović, doc. dr Dejan Radičević i dr Aleksandar Urošević, kao i direktorka Muzeja u Smederevu Tatjana Gačpar i muzejska savetnica dr Snežana Cvetković.

Smederevski zbornik je, podsećaju u najavi ovog događaja, stručni časopis i zvanično glasilo Muzeja u Smederevu u kojem se objavlјuju radovi o pokretnim kulturnim dobrima koja se čuvaju u muzejskim zbirkama (paleontologija, arheologija, numizmatika, istorija, etnologija i umetnost), o kulturno-istorijskoj baštini Smedereva i smederevskog kraja, kao i stručni i pregledni radovi na najrazličitije teme od opšteg kulturno-istorijskog i muzeološkog značaja.

Štampanje časopisa i kataloga omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Smederevo.

Katalog Dela ruskih umetnika u Muzeju u Smederevu: Slike i ikone od kraja 17. do sredine 20. veka autorke dr Snežane Cvetković, muzejske savetnice smederevskog muzeja predstavlјa značajnu publikaciju koja na nov i grafički dopadlјiv način osvetlјava značaj ruskih umetnika za razvoj umetničkog života grada Smedereva, i govori o umetničkim delima koja čine vrlo važan segment umetničke zbirke Muzeja u Smederevu.

Predstavljanje ova dva izdanja predviđeno je za  12 časova u prvoj sali Muzeja u Smederevu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!