Baraž za mesto u Super ligi Srbije: Pančevci domaćini u Smederevu

22. maj 2022 – Tokom naredne nedelje treba da budu odigrane utakmice baraža za mesta u Super ligi Srbije, a jedna od njih će, kako javlja Sportklub.rs, biti u Smederevu. Ovde bi u sredu trebalo da se sastanu pančevački Železničar i kragujevački Radnički 1923. Razlog je što svi mečevi baraža moraju da budu propraćeni VAR sistemom, a stadion u Pančevu ne može taj uslov da ispuni. Nekada davno jedan od najsavremenijih u Srbiji, stadion u Smederevu još uvek to može, a planirano je da u ponedeljak ovde bude odigrana i probna utakmica, koja bi bila propraćena VAR-om, kako bi sve bilo spremno za meč baraža dva dana kasnije.

Utakmica između Železničara i Radničkog, s obzirom da stadion kraj Stare železare nema reflektore, biće igrana u dnevnom terminu, za razliku od drugog susreta u kome novobeogradski IMT dočekuje Novi Pazar. Taj meč će biti u večernjem terminu,jer će  i IMT, u neku ruku, biti gost, pošto će domaćin biti na stadionu na Banovom brdu, iz istih razloga koji su uslovili igranje meča u Smederevu.

Tako će Smederevo, sasvim nenadano, ponovo biti u prilici da, makar ovako – jednokratno, bude domaćin jednog superligaškog okršaja.

Revanš utakmice baraža na programu su u nedelju, 29. maja, a domaćini su, na svojim stadionima, Novi Pazar i Kragujevac.

Foto: sr.wikipedia. org, autor: Milivoje Aleksić – panoramio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25995087

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!