Neočekivani poraz u Raški od poslednjeg tima na tabeli

RAŠKA/SMEDEREVO, 21. maj 2022 – Fudbaleri Smedereva neprijatno su iznenadili svoje navijače – izgubili su od ekipe koja je ubedljivo poslednja na tabeli i do ovog susreta je zabeležila samo jednu pobedu u 27 odigranih kola; Trepča – Smederevo 1924 2:1 (1:1).

Igralo se po izuzetno teškom i sparnom vremenu, ali i na dobro pripremljenom terenu u Raški, a početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod jer su Smederevci poveli već u 12. minutu. Posle sjajne akcije koju je započeo Dobrić dodavši loptu do Vukadina, ovaj do Nešovića, a koji je praktično spajojio Zličića sa golom. Ipak, Zličić nesebično upošljava Kilibardu kome nije teško da goste dovede u vođstvo.

Nije dugo trajala radost Smederevaca, jer je nakon odlično izvedenog kornera Popovića Nikola Nikolić bio sam ispred Dobrića i lako ga savladao donevši izjednačenje.

U 28. minutu prete domaći preko Stoiljkovića, koji centrira, ali do Panića koji loptu izbacuje u korner. Udarac iz ugla ponovo izvodi Popović, Dobrić nesigurno izbacuje do Živića, koji raspaljuje po lopti sa 20 metara tik preko prečke.

Moglo je Smederevo do vođstva u 32. Minutu, kada su imali priliku sa bele tačke. Prethodno je Bojić odlično upošljava Zličića, koga je srušio mladi golman Vukašinović. No, potvrdilo se staro pravilo da igrač nas kojim je načinjen penal ne treba i da ga izvodi: Mladi Vukašinović, nema još 17 godina, nogom brani penal Zličiću.

U 36. minutu viđen je odličan prodor Kilibarde, ali  i to Vukašinović brani: Već u narednom minuti mogli su i domaći da se raduju, šutira ponovo Živić, ali Dobrić sjajnom paradom loptu izbacuje u korner. Poslednja šansa u prvom delu bila je ona koju je imao ponovo Kilibarda, bio je sam ispred golmana, posle pada Nešovića, ali je šutirao preko gola.

Drugo poluvreme počelo je prodorom Kilibarde, koji puca pored stative. U 54. minutu Marković upošljava Nešovića čiji je šut izblokiran, a nešto kasnije. Nekoliko minuta kasnije, neuspela ofsajd zamka smederevske  odbrane, Vujović izlazi sam ispred Dobrića, ali i on šutira pored gola.

Još jednom su domaći imali šansu da dođu do vođstva, kada je u 67. minutu Dančetović šutirao po zemlji,  a Dobrić krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

Smederevo je moglo do gola u 70. Minutu, kada je Nešović izveo korner, ali je Vukadin glavom šutirao iz neposredne blizine pored gola. Pet minuta kasnije Nešović odlično šutira, no mladi Vukašinović sjajnom paradom brani, lopta od prečke odlazi u korner.

I onda, u 81. minutu desio se trenutak odluke, kada je šesnaestogodišnji Stanoje Radojević odlično uposlio Živića, ovaj dodaje do Milosavljevića kome nije bilo teško da sa pet metara loptu nogom pošalje u gol.

Trudili su se Smederevci nakon toga da barem izjednače, pokušavali su Zličić i Kilibarda, ali bez rezultata.

U narednom kolu Smederevo dočekuje Slogu iz Bajine Bašte.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!