Za nedelju dana više od 18 hiljada saobraćajnih prekršaja

12. maj 2022 – Saobraćajna policija je tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, za sedam dana, otkrila ukupno 18.058 prekršaja u saobraćaju, od kojih su 2.096 učinili vozači koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Tokom akcije koja se, od 4. do 10. maja, istovremeno sprovodila u 30 evropskih zemalјa koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, a koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saobraćajna policija sankcionisala je 2.024 vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola, od čega je njih 320 zadržano u službenim prostorijama jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Iz saobraćaja su isklјučena i 72 vozača koja su, kako je utvrđeno droga testom, bila pozitivna na psihoaktivne supstance.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saopštenju koje je izdato ovim povodom, apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju automobilima i motociklima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

 

Skorašnji članci