Prvi put žena na čelu Skupštine opštine u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 10. maj 2022 – Smederevska Palanka je bila jedna od 12 opština u kojima su 3. aprila, osim parlamentarnih i predsedničkih, bili i lokalni izbori. Danas je konstituisana Skupština i lokalna vlast, za predsednika opštine izabran je ponovo Nikola Vučen, a odbornici su odlučili da predsednica Skupštine opštine, sa 36 glasova za i 10 protiv, bude Radmila Radisavlјević. To je prvi put u istoriji Smederevske Palanke da se žena nalazi na čelu tamošnjeg opštinskog  parlamenta.

Za zamenika predsednika opštine izabrana je Đurđina Mladenović, dok su za pomoćnike predsednika imenovani Miolјub Radovanović i Ivan Gajić. Zamenik predsednice skupštine je Branko Stupić. Danka Bogunobić imenovana je za sekretara Skupštine, a novi članovi Opštinskog veća su  Voja Todorović, Tatjana Petrović Stojković, Aleksandar Perišić, Milan Matejić, Katarina Radojević, Perica Paunović i Goran Nikolić.

U palanačkoj lokalnoj Skupštini SNS ima 34 od 49 odbornika, po četiri mandata u novom sazivu imaju lista „Ivica Dačić- premijer Srbije“ i lista „Marinika Tepić- Ujedinjeni za pobedu Palanke“, kao i koalicija „Narodna stranka- Pokret slobodnih građana – Ujedinjeni za Palanku- Nenad Milojčić“. 2 odbornika ima lista „Zdrava Srbija- Zdrava Palanka- Milan Stamatović“, a jednog odbornika lista „Narodni front- Most- Dušica Savić“.

Foto: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!