Dan pobede u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani i Kovinu

SD/SP/VP/KO, 9. maj 2022 – Polaganjem venaca i komemorativnim skupom u parku Tri heroja u Smederevu je obeležen Dan pobede. Vence ispred bisti narodnih heroja Ivana Stefanovića Srbe, Miliovoja Stojkovića Miće i Svetomira Mladenovića Svete, položili su predstavnici grada Smedereva, GO Socijalističke partije Srbije, Udruženja potomaka i poštovalaca oslobodilačkih ratova od 1912. do 1918. i Društva za razvoj bratskih odnosa Ruske federacije. Republike Srbije i Republike Belorusije.

U Smederevskoj Palanci, takođe polaganjem venaca na spomenik narodnim herojima Donje Jasenice, obeležen je 9. maj – Dan pobede u Drugom svetskom ratu, a prigodan govor održao je Zoran Đurđević, predsednik OO SUBNOR-a.

Danas je polaganjem venaca na spomen obeležju u Gradskom parku i u Velikoj Plani obeležena 77. godišnjica Dana pobede nad fašizmom i završetak Drugog svetskog rata 1945. godine u Evropi.

U Kovinu su venci i cveće položeni na spomen-obeležje palim borcima NOB-a u Drugom svetskom ratu i kraj spomenika ruskom pilotu Nikolaju Mihailoviču Uskovu.

Foto: N. Pavlović za podunavlje.info, palankadanas.com, Opština Velika Plana, Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!