Objavljen program ovogodišnjih „Nušićevih dana“

SMEDEREVO, 9. maj 2022 – „Nušićevi dani“ će ove godine biti održani od 18. do 26. maja, a publika će biti u prilici da pogleda osam predstava u festivalskom programu, u takmičarskoj selekciji, i još dve – pre početka smotre i na završnoj večeri. Evo i kompletnog programa:

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za najbolјu predstavu u celini i nagrade „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu čine: Isidora Minić, dramska umetnica (predsednik žirija), Slobodan Boda Ninković, dramski umetnik i Milorad Miki Damjanović, dramski umetnik.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru čine: Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja (predsednik žirija), Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica i  Nebojša Dugalić, dramski umetnik.

Razgovore sa reditelјima i glumcima vodiće Olivera Milošević, novinarka i teatrološkinja, odgovorna urednica redakcije za kulturu i umetnost kulturno-umetničkog programa RTS-a, autorka TV serijala „Teatrologike“ i „Metamorfoze“.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!