Evrovizija naredne godine u Glibovcu? Što da ne, jedini uslov je da…

3.  maj 2022 – Kako je Glibovac, selo na par kilometara od Smederevske Palanke, poslednjih dana postao jedna od traženijih geografskih odrednica na Guglu? Za to zasluge ima Ana Đu aka Konstrakta. Umetnica (mora biti zdrava) je, nakon što je održala svoju prvu evrovizijsku probu u Torinu, na pitanje gde bi volela da se dogodine održi Evrosong, odgovorila:

„Ja sam iz Beograda i volim sve predele u Sbriji. Svaki grad može biti pripremljen za Evroviziju, ali ja bih baš volela da to bude u selu Glibovac, odakle je moja baka, što da ne, ako može selo?“, rekla je kroz smeh Konstrakta.

Voilà – eto Glibovca odjedared među češćim pojmovima za guglanje. Da se ne mučite, ako niste baš odatle. Glibovac je selo zapadno od Smederevske Palanke, kojoj opštini i pripada. Najpoznatije je, do sada, bilo po tome što je odatle bio Stanoje Glavaš. Sada znamo da je i Konstraktina baba iz Glibovca, Konstrakta je od Ignjatovića. Naime, njen otac Slobodan Ignjatović  je tokom devedesetih bio istaknuti član SPS-a, obavljao je dužnost ministra informisanja, do duše nakratko, pre toga i posle toga, bio je novinar i urednik Ekspres Politike, TV politike, direktor TV Beograd…

Inače. Glibovac po poslednjem popisu, onom iz 2011, ima oko dve hiljade duša. I nema sumnje da bi im to, da se Evrosong održi u njihovom selu, mnogo značilo.

E da, jedini uslov za to je da Konstrakta pobedi na izboru za Pesmu Evrovizije. Trenutno je na 12. mestu po rankingu, tako da… Malo je verovatno da niste pogodili, na kladionicama vodi pesma iz Ukrajine, druga je Italija, domaćin…

Foto/ilustracija: printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!