Obe selekcije Srbije se plasirale na finalni turnir Evropske lige mladih

OSIJEK, 1. maj 2022 – Obe selekcije reprezentacije Srbije, i puškom i pištoljem, plasirale su se na finalni turnir Evropske lige mladih vazdušnim oružjem, koji će u oktobru biti održan u Budimpešti. Svoj doprinos dali su i mladi strelci iz Smedereva i Smederevske Palanke, Aleksa Nikolić i Veljko Janković.

Poslednje kolo kvalifikacionog turnira Regiona Istok u Osijeku proteklo je po scenariju koji su naši strelci priželjkivali. Srpska ekipa puškom i selekcija pištoljem su zadržale druga mesta, na kojima su bile posle prvog dana i, zajedno sa timovima Ukrajine, prošle dalje.

U takmičenju puškom, Ukrajina je u subotu obezbedila čelnu poziciju, a Srbija i Hrvatska su se danas sastale u duelu za drugo mesto. Naš tim je slavio ubedljivu pobedu – 22:10. Iskusniji članovi naše ekipe Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac su Srbiji u trećem kolu doneli po maksimalnih osam poena, jer su ubedljivo sa po 8:0 savladali direktne rivale u hrvatskom timu, a doprinos pobedi dali su i najmlađi Ljiljana Cvetković i Veljko Janković. U reprezentaciji puškom bili su i Anja Knežević i Uroš Aleksić, koji su se takmičili u subotu.

Srpska selekcija pištoljem je takmičenje završila u subotu kada je izgubila od Ukrajine (6:26) i pobedila Hrvatsku (21:11). Danas je čekala rasplet duela Ukrajine i Hrvatske. U poslednjem kolu nije bilo iznenađenja, favorit Ukrajina je ubedljivo savladala domaćine – 29:3, sačuvala prvo mesto, a Srbija ostala na drugoj poziciji. Hrvatska se nije pomerila sa trećeg mesta i ostala bez vize za Budimpeštu.

Srbiju su u kvalifikacijama pištoljem predstavljali Luka Milošević, Eleonora Radulović, Aleksa Nikolić, Marta Novović, Olga Stojanović i Marko Ninković.

Na finalnom turniru će učestvovati pobednici i drugoplasirani iz svakog od tri regiona (Istok, Zapad i Sever) i dve trećeplasirane reprezentacije sa najboljim skorom (ili samo jedna, ukoliko se domaćin Mađarska ne kvalifikuje po plasmanu). Iz grupe Sever kvalifikovali su se Poljska, Letonija (pištolj), Norveška i Estonija (puška). Takmičenje regona Zapad će biti održano krajem maja.

Foto: SSS

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!